De vibratiebunkers en bandbunkers zijn uitstekend geschikt voor de opslag van werkstukken. Ze worden binnen een toevoersysteem gebruikt voor het vullen van schudtransporteurs (ronde transporteurs).
Bunkers, bunkersystemen passend bij de toevoersystemen, ideale dosering, klant specifieke autonomie, standaardproducten, maatwerk.
Voor lichte kunststof werkstukken met een hoge toevoerprestatie – centrifugaaltransporteurs (ZF) zijn de juiste keuze.
Productkenmerken:
- motorisch aangedreven,
- bijzonder geschikt voor lichte kunststof werkstukken (rotatiesymmetrisch of eenvoudige geometrie),
- hoge toevoerprestaties,
- inzet van een bunker noodzakelijk.
RNA-smalspurbanden van het type FP15 E en FP15 D, om op de kleinste ruimte diverse transporttaken te vervullen. RNA-transportbanden FK120 en FP120 zijn geschikt voor gebruik in alle industriële sectoren.
Type FP15 E en FP15 D:
De mesrandconstructie maakt ook de realisatie van kritische overgangen mogelijk. Het bandlichaam bestaat uit een aluminiumprofiel, dat flexibele bevestigingsmogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld steunen, zijgeleidingen en dergelijke. De dubbele smalspurbaan FP15 D maakt onder andere het transport van hangende werkstukken mogelijk en vergemakkelijkt de installatie van apparaten tussen de bandlichamen (bijv. afname-station).
FK120 en FP120:
Gestandaardiseerde bouwgroepen maken een universele en kosteneffectieve aanpassing aan uw transporttaken mogelijk. Het bandlichaam van de FK120 bestaat uit staalplaat, terwijl dat van de FP120 uit aluminiumprofiel bestaat. Ook uitvoeringen in roestvrij staal en verschillende banduitvoeringen maken deel uit van ons leveringsprogramma.
Met de FlexType P ontvangt u een vooraf geconfigureerd toevoersysteem op basis van ons FlexCube-vibratieplatform, compleet met een hopper, retourtransporteur en camerasysteem, afgestemd op uw werkstukken.
De lineaire toevoereenheden kenmerken zich door hoge prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Ze zijn ook geschikt voor werkstukken met de kleinste sorteereigenschappen.
Onze trappentafels (STS) zijn uitstekend geschikt voor werkstukken met geringe sorteereigenschappen – eenvoudig om te bouwen en met instelbare snelheden.
Productkenmerken:
- Voorsortering van werkstukken op tegenstroom werkende hefplaten,
- Instelbare transportsnelheden,
- Geïntegreerde terugloop,
- Eenvoudige ombouw,
- Basisapparaat inzetbaar voor een gewijzigd onderdelenpalet,
- Ook geschikt voor werkstukken met geringe sorteereigenschappen, bijvoorbeeld: stansgraad.
Zowel complete productie lijnen en systemen als speciale processen vereisen een stoom-energie module, warme en koude watersystemen, aroma toevoeging, steriele lucht voorbereiding, pectine voorbereiding, hefmechanismen, vulhoppers, kwaliteitsborgingssystemen, vulling, CIP-systeem en bedieningen zoals extra systeemcomponenten.
KASAG stelt uw individuele Batch kook systeem samen; met alle gewenste speciale componenten voor de productie van fruitbasis ingrediënten, jam, marmelade, groenten, sauzen, compote en gelée.
Optische systemen, matrix- en lijncamera's en sensortechniek
Wat met het blote oog niet te zien is:
Wij leveren u optische systemen voor de nauwkeurige specificatie van uw sorteereigenschappen.
Toepassingen:
Controle- en teltechniek,
Herkennen van kwalitatieve eigenschappen (kleur en contrast),
bij interne of niet mechanisch verwerkbare sorteereigenschappen,
eenvoudige positieherkenning,
voor signaalverwerking.
Concepten, warmtewisselaars voor energieterugwinning
Energieverspilling en opwarming van de aarde schaden de natuur en het milieu en zetten onze toekomst op het spel. U kunt hier veel aan doen. Bijvoorbeeld met innovatieve concepten en warmtewisselaaroplossingen voor energieterugwinning, door water, afvalwater, procesvloeistoffen en pekel ter plaatse in het gebouw, in de industrie, in de riolering op weg naar de waterzuiveringsinstallatie en zelfs in oppervlaktewater thermisch nuttig te maken door middel van warmteoverdracht. Naast ecologische aspecten zijn investeringen in hernieuwbare energieën ook economisch zinvol.
Met KASAG als partner in concept, ontwerp, engineering en bouw van warmtewisselaarsystemen voor energieterugwinning uit restwarmte handelt u duurzaam.
Fruit is de basisgrondstof voor de productie van groenten, jam, marmelade, gelei en sauzen, waarbij horizontale of verticale mengers worden gebruikt. Mengers zijn een bepalend criterium om de maximale productkwaliteit te bereiken. Ze zorgen voor een homogene menging van productdeeltjes en temperatuurverdeling bij de laagst mogelijke snijkrachten. Bovendien, in combinatie met hoogwaardige procesvaten, kunnen korte procesduur worden gerealiseerd, waardoor KASAG de optimale mengtechnologie voor u is.
Daarnaast hebben KASAG horizontale mengers een speciaal bewezen lager mechanische afdichting die al jaren zijn waarde heeft bewezen.
Wij blijven onze mengers en lager mechanische afdichtingen voortdurend verbeteren voor optimale productkwaliteit en storingsvrije werking.
apparecchiature e strutture saldate KASAG per dare vita alle idee dei clienti - KASAG beschikt over hoge expertise en jarenlange ervaring in het ontwerp en de realisatie van installaties, apparatuur, tanks, leidingen en gelaste structuren.
De ingenieurs van het bedrijf staan tot de beschikking van de klanten voor:
- Berekeningen van de weerstand op basis van internationale normen zoals PED (EN13445 / AD-2000), ASME (U-Stamp), China Stamp (A1), TP TC 032/2013 (EAC)
- FEM-berekeningen (Finite Element Methode) en beheer van drukoverschrijdingsproeven, negatieve druk, belastingvariaties, aardbevingen, flensverbindingen, ondersteuningslasten
- Advies over de interpretatie en analyse van de berekeningsresultaten, materiaalkeuze, bevoegde autoriteiten voor keuringen
- Structurele realisatie in Autocad 2D en Inventor 3D
- Volledige ontwerp van installaties in de vorm van specificaties, R&I-schema's, risicoanalyses, leidingenontwerp
Het afvalwater in de riolering is, in combinatie met warmtepompen en koelmachines, een ideale energiebron voor het verwarmen en koelen van gebouwen. Uit ervaring blijkt dat de minimale vereisten voor een dergelijke installatie zijn:
- een afvalwaterhoeveelheid van ongeveer 10 l/s
- een afvalwatertemperatuur van rond de 10°C
- een vermogensbehoefte vanaf 100 kW (bij verwarmen en koelen vanaf ongeveer 50 kW).
Langs de route van het afvalwater in de riolering naar de zuiveringsinstallatie zijn er veel mogelijkheden voor het benutten van warmte-energie. Het afvalwater kan zelfs meerdere keren achtereen als energiebron worden gebruikt. Ondanks nieuwe instromen, de aansluiting op grotere verzamelkanalen of door warmte-inbreng uit koelsystemen, is de temperatuurverandering van het afvalwater meestal marginaal.
Innovatieve steden hebben energiebeleidsplannen ontwikkeld, waar u zich aan kunt oriënteren om te zien of er in uw directe omgeving (maximaal ongeveer 200 m afstand) een geschikte afvalwaterleiding aanwezig is. Neem contact op met uw gemeente!
Het gebruik van een energiepotentieel op de plaats van ontstaan is optimaal. De waarborging van de warmteoverdracht in de warmtetransfer is daarbij het beslissende criterium en vereist individuele oplossingen. Schommelende afvalwaterafvoer in gebouwen wordt verzameld in een terughoudvolume en energetisch benut via warmtetransfer voor verwarming en koeling. Bij continue afvoeren en proceswarmte is geen terughoudvolume vereist.
Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld meergezinswoningen, wooncomplexen, gemeentelijke gebouwen, hotels, thermale baden, zwembaden en verschillende energie-intensieve industrieën zoals in de voedingsmiddelen-, chemie- en farmaceutische sector.
KASAG beschikt over hoge deskundigheid en jarenlange ervaring in het ontwerp en de constructie van installaties, apparaten, tanks, leidingen en lasconstructies.
Onze ingenieurs staan voor u klaar bij:
- Sterkteberekeningen volgens de wereldwijde regelgeving zoals PED (EN13445 / AD-2000), ASME (U-Stamp), China Stamp (A1), TP TC 032/2013 (EAC)
- FEM-berekeningen (Finite Element Methode) en het uitvoeren van bewijzen van over- en onderdruk, wisselende belastingen, aardbevingen, flensverbindingen, en aansluitlasten
- Advies met betrekking tot de interpretatie en analyse van de berekeningsresultaten, materiaalkeuze, en goedkeuringsinstanties
- Constructieve uitvoering in Autocad 2D en Inventor 3D
- Compleet installatie-engineering zoals het opstellen van specificaties, R&I-schema's, risicoanalyses, en leidingsplanning
Verwarmingssysteem voor jam en marmelade
Het KASAG verwarmingssysteem voor jam wordt gebruikt op industriële baklijnen voor het bereiden van jam en marmelade. Jam of marmelade worden met een pomp via verwarmde leidingen getransporteerd. Statische mengers zorgen voor uitstekende warmteoverdracht en zeer korte procestijden.
Temperatuurregelingseenheid voor chocolade
voor chocolade
De KASAG temperatuurregelingseenheid wordt gebruikt voor het verwarmen, koelen, behouden van de consistentie van de chocolade en voor het optimaliseren van productieprocessen met chocolade.
Vacuümkookinstallaties voor de beste productkwaliteit I Kookapparaten voor confituren - De KASAG-experts zijn specialisten in de bouw van kookapparaten en industriële kookinstallaties voor de productie van confituur, jam, compote en gelei. Hoge producteisen, speciale eisen aan de pectineverwerking, optimale stukgrootte en korte procestijden wekken onze passie.
Wij stemmen ons voor elke klant opnieuw af en bouwen individuele of modulair ingerichte installaties die maximaal aan zijn eisen voldoen.
Afvalwater in de riolering is, in combinatie met warmtepompen en koelmachines, een ideale energiebron voor de verwarming en koeling van gebouwen. Volgens onze ervaring zijn de minimale vereisten voor een installatie van dit type:
- een afvalwaterstroom van ongeveer 10 l/s
- een temperatuur van het afvalwater van rond de 10 ºC
- een opgenomen vermogen van minimaal 100 kW (bij verwarming en koeling, vanaf ongeveer 50 kW).
Langs het traject van het afvalwater door de riolering naar de zuiveringsinstallatie zijn er veel mogelijkheden voor het benutten van de thermische energie. Afvalwater kan zelfs meerdere keren achtereen als energiebron worden gebruikt. Ondanks het ontvangen van nieuwe stromen, het uitmonden in grotere verzamelkanalen of zelfs door de thermische bijdrage van koelsystemen, is de temperatuurvariatie van het afvalwater in wezen marginaal.
Afvalwater in riolen vormt, in combinatie met warmtepompen en koelinstallaties, een ideale energiebron voor de verwarming en koeling van gebouwen. Uit ervaring zijn de minimale vereisten voor een dergelijk systeem:
- Een afvalwaterstroom van ongeveer 10 l/s
- Een temperatuurverschil van het afvalwater van ongeveer 10°C
- Een vereiste vermogen vanaf 100 kW (voor verwarming en voor koeling vanaf ongeveer 50 kW).
Langs de route van het afvalwater binnen het riool tot aan de zuiveringsinstallatie zijn er verschillende mogelijkheden om de thermische energie te benutten. Het is zelfs mogelijk om het afvalwater meerdere keren achtereen als energiebron te gebruiken. Ondanks de nieuwe instromen en de afvoer naar grotere verzamelpunten of zelfs door de thermische bijdrage van koelinstallaties, blijft de temperatuurvariatie van het afvalwater.
U bevindt zich in een omgeving waar productiezekerheid en onberispelijke productkwaliteit absolute prioriteit hebben. U moet uw partners volledig kunnen vertrouwen en alles van hen kunnen eisen. Met KASAG als partner in ontwerp, engineering en fabricage van apparaten, containers, drukvaten, reactoren, warmtewisselaars, modules en installaties voor wereldwijd gebruik, bent u verzekerd van een veilige keuze.
Kerncompetenties van KASAG:
- Ontwerp, berekening, constructie volgens de verschillende regelgeving, goedkeuringen voor drukapparatuur zoals PED (EN13445, AD-2000), ASME (U-Stamp), China Stamp (A1), TP TC 032/2013 (EAC)
- Fabrikantgoedkeuringen en knowhow voor de levering van drukdragende containers, apparaten, installaties voor bijna alle landen ter wereld
- Lassen van roestvrij staal en speciale materialen zoals Hastelloy, Inconel, Duplex
- Uitgebreid spectrum van niet-destructieve testen
- Oppervlakken voor de hoogste eisen
De rioolwaterzuiveringsinstallaties en oppervlaktewater hebben een enorm energiepotentieel. Bijvoorbeeld, een zuiveringsinstallatie met 90 miljoen liter afvalwater per dag, waarvan de temperatuur met 1°C wordt verlaagd door warmtewisselaars, produceert ongeveer 4,3 MW. Het potentieel van oppervlaktewater is in vergelijking daarmee zelfs nog hoger.
Milieuaspect
Door menselijke interventie zijn de temperaturen van oppervlaktewater en stromen constant gestegen, vooral door de emissies van rioolwaterzuiveringsinstallaties. Deze situatie heeft zware gevolgen voor flora en fauna. Als op dit punt de warmte uit het gezuiverde water in de zuiveringsinstallatie of uit oppervlaktewater en stromen wordt onttrokken door de temperatuur van het water te verlagen, heeft dit een positief effect op het hele ecosysteem.
Dankzij de warmtewisselaarsystemen van KASAG is het mogelijk om de eigen energiebehoefte van de zuiveringsinstallatie autonoom te dekken.
Een delicaat proces voor de verwarming van de productie
De Ohmic verwarmingsinstallatie vertegenwoordigt een delicaat continu proces voor de verwarming van de productie, en in het bijzonder van stukproducten, zoals fruit, groenten, specerijen en andere voedingsmiddelen. De verwarming is mogelijk door middel van elektrische stroom, aangezien het product een elektrische weerstand genereert. In tegenstelling tot conventionele kookprocessen wordt de productie niet verwarmd via een oppervlak met hoge temperaturen, maar gelijkmatig over de gehele sectie.
Het gebruik van hydraulische verwarmings- en koelsystemen biedt een groot voordeel met betrekking tot energie-efficiëntie en biedt bovendien een verbeterd procesbeheer in vergelijking met het gebruik van stoom als verwarmingsmiddel.
Hydraulische verwarmings- en koelsystemen bieden optimale omstandigheden, in het bijzonder voor horizontale mengers, voor de maximale productkwaliteit en de realisatie.
De experts van KASAG zijn gespecialiseerd in de bouw van kookapparatuur en industriële kooksystemen voor de productie van marmelade, confituren en gelei. Sterke productvereisten, speciale eisen voor de bereiding van pectine, de ideale textuur en een snelle verwerking wekken onze passie.
We passen ons aan elke klant aan en bouwen voor hen individuele of modulaire systemen die maximaal aan hun eisen voldoen.
KASAG-experts zijn gespecialiseerd in de productie van kookapparatuur en industriële kooksystemen voor de productie van jam, marmelade, compote en gelei. Hoge producteisen, speciale vereisten voor pectinebereiding, optimale deeltjesgrootte en korte procesduur wekken onze passie.
Wij richten ons specifiek op elke klant en produceren individuele of modulaire systemen die maximaal voldoen aan hun eisen.
De KASAG-experts zijn gespecialiseerd in de vervaardiging van kookapparatuur en industriële kookinstallaties voor de productie van confituren, jam, compotes en gelatine. De hoge eisen van de productie, de specifieke verwachtingen van pectine-gebaseerde bereidingen, de optimale stukgroottes en de verkorte verwerkingstijden wekken de bedrijfspassie.
Het bedrijf past zich opnieuw aan de gehele klantenkring aan door op maat gemaakte en modulaire installaties te realiseren die volledig voldoen aan de respectieve vereisten.
Ohmse verwarming is een zachte, continue methode voor het verwarmen van producten, speciaal voor stukproducten zoals fruit, groenten, specerijen en andere voedingsmiddelen. De verwarming gebeurt door middel van elektrische stroom, waarbij het product als elektrische weerstand fungeert. In vergelijking met conventionele kookmethoden wordt het product niet verwarmd via een heet oppervlak, maar gelijkmatig over de gehele doorsnede.
Het gebruik van warm-koudwatersystemen en warmwatermodules is een grote winst op het gebied van energie-efficiëntie en biedt bovendien een verbeterde procesvoering in vergelijking met het directe gebruik van stoom als verwarmingsmedium.
Warm-koudwatersystemen bieden speciaal voor horizontale roerwerken optimale omstandigheden voor de hoogste productkwaliteit en het behoud van de stukheid.
De automatische snelvergrendelingsmanhol is uitstekend geschikt voor frequente open- en sluitprocessen.
Het ohmische verwarming is een continu en delicaat proces voor het verwarmen van producten, vooral voor producten in stukken, zoals fruit, groenten, specerijen en andere voedingsmiddelen. De verwarming gebeurt door middel van elektrische stroom, waarbij het product fungeert als elektrische weerstand. In tegenstelling tot conventionele kookprocessen wordt het product niet verwarmd op een heet oppervlak, maar gelijkmatig in zijn gehele doorsnede.
De automatische snel sluitende deksel is bijzonder geschikt voor processen van frequente opening en sluiting. Vanwege de hitte en vochtigheid is het kritisch om additieven via vaste buizen in het kookapparaat te brengen. Daarom bieden de automatische vulopeningen voordelen en verlichten ze de operator van moeilijke en tijdrovende taken.
Het gebruik van warme en koude watersystemen en warme watermodules is een grote vooruitgang op het gebied van energie-efficiëntie en biedt bovendien een betere voortgang van de processen in vergelijking met het gebruik.
KASAG beschikt over een hoog niveau van expertise en vele jaren ervaring in het ontwerp en de fabricage van apparatuur, apparaten, tanks, leidingen en gelaste constructies.
Onze ingenieurs staan tot uw beschikking voor:
- Sterkteberekeningen volgens internationale normen zoals PED (EN13445 / AD-2000), ASME (U-Stamp), China Stamp (A1), TP TC 032/2013 (EAC)
- FEM-berekeningen (finite-elementenmethode) en detectie van over- of onderdruk, belastingveranderingen, aardbevingen, flensverbindingen, draaglasten.
- Advies over interpretatie en analyse van berekeningsresultaten, materiaalkeuze, certificerende autoriteiten
- Constructieve toepassing in Autocad 2D en Inventor 3D
- Integrale systeemengineering, zoals samenstelling van specificaties, R&D-diagrammen, risicoanalyses, planning van leidingsystemen
De KASAG-experts zijn gespecialiseerd in de bouw van pannen en industriële kooksystemen voor de productie van grondstoffen op basis van fruit, groenten en sauzen. Volledige systemen met oven, koelkast, condensor, buizen en kleppen worden gebouwd in een aseptische versie, volgens de huidige eisen. Een centraal punt is het voorkomen van contaminatie van de producten door de ontwikkeling van bacteriën of kruisbesmetting tussen de producten. Dit wordt bereikt door een geoptimaliseerd ontwerp van de apparatuur, een speciale glijringafdichting en een functioneel CIP-apparaat (Cleaning In Place).
Wij passen ons aan elke klant aan en bouwen voor hen individuele of modulaire systemen die maximaal voldoen aan hun eisen.
KASAG-experts zijn specialisten in de productie van kookketels en de productie van fruitbasisgrondstoffen, groenten en sauzen voor industriële kooksystemen. De kookapparatuur, koeler, condensor, leidingen en kleppen zijn allemaal ontworpen met een aseptisch ontwerp dat voldoet aan de hedendaagse eisen. Het voorkomen van productverontreiniging door bacteriële besmetting of kruisbesmetting is van groot belang. Dit wordt bereikt door een geoptimaliseerd apparaatontwerp, speciale lagers met mechanische afdichtingen en een functionele CIP-installatie (Cleaning In Place).
Wij richten ons specifiek op elke klant en produceren individuele of modulaire systemen die maximaal voldoen aan hun eisen.